תזונה נכונה תזונה
  • Dairy_Products_Edit_Web

    הכל על מוצרי חלב

    28 בפברואר 2013 | קרן וולקומיר

    נושא מוצרי החלב מעסיק כמעט כל אחד היום, ובעיקר את הסובלים מרגישויות ומחלות ‏במערכת העיכול‎:‎‏ האם כדאי לוותר על כל מוצרי החלב ומדוע‎?‎‏ האם יש בכלל מרכיבים ‏חשובים ובריאים בחלב …

  • Research_Edit_for_Web

    מחקר: האם מזונות אורגניים בריאים יותר?

    13 בפברואר 2013 | קרן וולקומיר

    רבים עוסקים בשאלה: האם מזונות אורגניים בטוחים יותר או בריאים יותר מאשר מזונות בגידול קונבנציונלי? המחשבה ההגיונית אומר שכן; מחשבתם של שוחרי האורגני בוודאי אומרת שכן, אבל מה אומרים המחקרים? סקירת …

  • שירותים

    מדד גליקמי של מזונות

    12 בפברואר 2013 | קרן וולקומיר

    המונח מדד גליקמי מתחיל להיות שגור גם בפי הציבור ואף על גבי מוצרי מזון בודדים. אולם, ניכר כי לא תמיד ישנה הבנה מדויקת של מושג זה. במאמר הבא אסביר את משמעות המדד הגליקמי, אשר מודד למעשה את התגובה הגליקמית – רמות הגלוקוז בדם כשעתיים-שלוש לאחר אכילת ארוחה המכילה פחמימות. להרכב המזון ולהרכב הארוחות שאנו אוכלים יש השפעה על התגובה הגליקמית, אשר לה השלכות פיזיולוגיות רבות.

  • Eat_Together_Edit_Web

    אוכל בריא בקיץ

    11 בפברואר 2013 | קרן וולקומיר

    הקיץ מביא איתו חופשות ובילויים אך גם הרבה פיתויים קייציים. לעיתים יש תחושה של חופש גם בתחום האוכל ורצון להשביע את הרעב והצמא במזונות קרירים ומרעניים כמו ארטיקים וגלידות או …

  • Garlic_Edit_Web

    למה שום, בצל וכרישה נחשבים כה בריאים?

    | קרן וולקומיר

    שום, בצל (כולל בצל ירוק) וכרישה שייכים למשפחת הבצליים, ששמה המדעי הוא Allium family . משפחה זו מאופיינת במספר רכיבים, שהוכחו כחשובים ביותר לבריאות שלנו. מי הם הרכיבים באלו? כמה …

  • Ginger_Tea_Edit_Web

    ג'ינג'ר ושום: תבליני חורף מחממים ומחזקים

    | קרן וולקומיר

    ג'ינג'ר ושום הם תבלינים מחממים ומחזקים לימות החורף הקרים. הם מחזקים וממריצים את מערכת החיסון ולכן טובים למניעה ולטיפול בהצטננויות ושפעות החורף. ג'ינג'ר (זנגביל) צמח תבלין מחמם, בעיקר בחורף הקר, …

  • Green_Tea_Edit_Web

    התה הירוק – מלך התה

    | קרן וולקומיר

    כל סוגי התה המוכרים לנו – שחור, ירוק ולבן -מופקים מהצמח Camellia sinensis. ההבדל בין סוגי התה השונים הוא בתהליך הייצור שלהם, כאשר לתה הירוק ולתה הלבן יש את האיכויות …

  • Flax_seed_oil_Edit_Web

    מה ההבדל בין אומגה 3 מפשתן ומדגים?

    | קרן וולקומיר

    רבים מתבלבלים וחושבים כי אומגה 3 היא חומצת שומן אחת המצויה במזונות כמו פשתן, צ'יה ודגים. אולם, חשוב להבין כי "אומגה 3" היא משפחה של חומצות שומן, המאופיינת במבנה כימי …

  • Fish_Salmon_Edit_Web

    כמה עובדות בריאות על דגים ומאכלי-ים

    | קרן וולקומיר

    אוכלוסיות שאוכלות דגים באופן קבוע מאריכות חיים וסובלות פחות ממחלות כרוניות, מאשר אוכלוסיות שלא אוכלות. העניין נובע ממספר סיבות כמו חומצות שומן מסוג אומגה 3 המצויות בדגים ומיעוט שומן רווי …

  • Research_Edit_for_Web

    מחקר: צריכת שמן דגים מורידה סיכון לסרטן

    5 בפברואר 2013 | קרן וולקומיר

    מתוך מגזין: Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention פורסם ביולי 2010 קבוצת חוקרים ניתחה נתונים של יותר מ- 35,000 נשים בגילאי 50-76, השתתפו ב- VITamins And Lifestyle (VITAL) cohort study (מחקר …