נתונים מעניינים על מוצרי חלב
Dairy_Products_Edit_Web

ריכזתי עבורכם מספר נתונים מעניינים שעלו בתוכנית "כלבוטק" ששודרה החודש.

גבינה צהובה

היקף שוק
600 מליון שקלים בשנה.

איך מכינים גבינה צהובה?
מעבירים חלב הלבנה, החמצה וחימום למשך שעה וחצי, לאחר מכן מעבירים אותו כבישה ודחיסה למשך שעות. את הגושים שנוצרים שמים בייבוש והמלחה ולאחר מכן אבחלה למשך ימים עד שנים.
מכאן, שכמות הסידן בפרוסת גבינה צהובה אחת שווה לכמות הסידן בכוס וחצי חלב.
הערה שלי: זה לא אומר שגבינה צהובה היא מזון בריא. שימו לב לכל תהליכי העיבוד שהיא עוברת. תהליך של אבחלה הוא למעשה הכנסת הגבינה לחדר והצפתה בגז אתילן שמטרתו להקדים את הבשלת הגבינה.

מה ההבדל בין פרמז'ן או לפרמג'אנו?

  • פרמג'אנו היא הגבינה המקורית מאיטליה, מיוצרת מחלב פרות מיוחד, שעובר תהליכי המלחה והשרייה בכלי נחושת מיוחדים. החלב גם עובר תהליך אנזימתי ותהליך של התיישנות עד 5 שנים בתנאי לחות יציבים.
  • פרמז'ן – זה החיקוי.
  • בשוק הכרמל אפשר להשיג את המקורי.

מרגרינה

  • 80% ממשקי הבית בישראל צורכים 6,000 טון מרגרינה בשנה, בשווי 120 מליון שקלים.
  • נפוליאון ה- 3 המציא את המרגרינה, שתהווה תחליף זול וזמין לחמאה.
  • מרגרינה אינה נמסה ואינה מתקלקלת – לעומת חמאה שכן.
  • עשרות מחקרים על מאות אלפי אנשים מצאו ששומן טראנס גורם לנזקים למערכת הלב וכלי הדם.
  • בבורקס: על כל 1 ק"ג קמח, שמים 1 ק"ג מרגרינה.
  • בבצק פילו בד"כ אין מרגרינה; זהו בצק יקר יותר.
  • תעשיית קינוחי הפרווה מושתתת על מרגרינה.

עוד כמה נתונים מעניינים:

  • פרה מניו-זילנד מייצרת 4,000 ליטר חלב בשנה
  • פרה מארה"ב מייצרת 9,000 ליטר חלב בשנה
  • פרה מישראל מייצרת 11,650 ליטר חלב בשנה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>