איך לתבל מרקים בלי אבקות?
מאחר ואבקות מרק מוכנות מכילות כמוית גדולות של כימיקלים, נתרן, צבעי מאכל ומונסודיום גלוטומט (אחד הגורמים למיגרנות ומעכב פירוק של היסטמין ובכך גורם לאלרגיה), מומלץ להשתמש בחלופות טבעיות ובריאות יותר
מאחר ואבקות מרק מוכנות מכילות כמוית גדולות של כימיקלים, נתרן, צבעי מאכל ומונסודיום גלוטומט (אחד הגורמים למיגרנות ומעכב פירוק של היסטמין ובכך גורם לאלרגיה), מומלץ להשתמש בחלופות טבעיות ובריאות יותר
מיטל עופר, שפית במסעדת ארקדיה לשעבר, הכינה עבורכם טיפים בנושא זיהוי נכון של דגים טריים.
קטניות הן אחת מקבוצות המזון החשובות ביותר בתפריטינו. זוהי קבוצה עתירת סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ובעלת מדד גליקמי נמוך.
אנשים רבים נמנעים מאכילת קטניות מחשש מפני תופעות הלוואי הלא נעימות והאנטי-סוציאליות של אכילתן.
רוב הדגנים המלאים עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ומינרלים חיוניים
כגון ברזל, סידן, זרחן.
רוב הקטניות עשירות בחלבונים, ומכאן חשיבותן כחלבון מן הצומח.
טיגון של שמן (כל שמן!!) גורם לחימצונו. שמן מחומצן שנכנס לגופינו גורם ל"רדיקלים חופשיים", שיכולים לגרום נזק לתאים ולכן גם להאצת תהליכי הזדקנות, מחלות לב וכלי דם, סרטן, פגיעה בראייה, פגיעה בזכרון, בתפקוד המוח ועוד.