תוצאות המחקר
תוצאות מחקר "דיאטת האורז"
מחקר "דיאטת האורז" הוא למעשה מחקר על גישה כוללנית להורדת לחץ דם.
את המחקר תכננו ובצעו מספר רופאים ונטורופתים, ביניהם קרן וולקומיר, מטעם בית החולים אסף הרופא. המחקר פורסם באפריל 2013 במגזין הרפואי Journal of Human Hypertension.
מטרת המחקר היתה להשוות את לחץ הדם והשימוש בתרופות לאחר אימוץ תכנית כוללנית המבוססת על עקרונות הרפואה המשלימה, לעומת הגישה הקונבנציונלית המומלצת היום ( ה- DASH DIET, דיאטת דלת מלח, המדגישה אכילת מוצרי חלב דלי שומן).
במחקר השתתפו 113 נחקרים עם יתר לחץ דם אשר השתמשו בתרופות להורדת לחץ דם. הנחקרים חולקו באופן רנדומאלי לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה את תכנית ה- CALM – BP (Comprehensive Approach to Lowering Measured Blood Pressure), תכנית המורכבת מדיאטת האורז, הליכות, יוגה וטכניקות להרגעה ולניהול סטרס. הקבוצה השניה קיבלה את דיאטת ה- DASH בתוספת הליכות.
לחץ הדם נוטר הן בבית החולים והן בבית למשך 16 שבועות ולאחר 6 חודשים. תרופות הופחתו אם לחץ הדם הסיסטולי ירד מתחת ל- 110 מ"מ כספית והופיעו סימפטומים נלווים. ירידות בלחץ הדם נצפו בעיקר במהלך חמשת השבועות הראשונים בקבוצת דיאטת האורז בהשוואה לקצב ירידה יציב בקבוצת ה – DASH. בנוסף לירידה בלחץ הדם, תרופות הופתחו עקב סימפטומים של ירידה בלחץ הדם בקרב 70.7% מהנחקרים שבקבוצת ה- CALM- BP, לעומת 32.7% מהנחקרים בקבוצת ה- DASH (p<0.0001).
לאחר שישה חודשים, מצב התרופות לא השתנה בקרב רוב המשתתפים. רק בקבוצת ה- CALM- BP (דיאטת האורז) נצפו גם ירידות מובהקות במסת הגוף (BMI) וברמות הכולסטרול ונצפה שיפור בשאלון איכות החיים.
מסקנת המחקר היתה כי שינויים בתזונה ובאורח החיים, המבוססים על עקרונות הרפואה המשלימה נמצאו יעילים מאוד להורדת לחץ דם, הפחתת תרופות וגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.
למאמר המלא אודות מחקר דיאטת האורז, לחצו כאן (ניתן להוריד גם כ- PDF)
לקריאת הכתבה שהתפרסמה ב- YNET ומציגה את תמצית הנתונים.
מה הקשר בין אכילת אורז להורדת לחץ דם? אחת ההשערות היא כי האורז הוא מזון דל בחלבון יחסית ולכן לא מעמיס על הכליות. בעבר אף היו משתמשים בדיאטת אורז בבתי חולים לטיפול באנשים עם בעיות כרוניות בכליות, אולם שיטה זו נזנחה לטובת טיפולים תרופתיים.