דייסת גריסי פנינה
11 בפברואר 2013 | קרן וולקומיר
מאת הגולשת: גילה נוה
חומרים:
½ כוס גריסים פנינה מושרים במים למשך לילה
1 כוס מים
מאת הגולשת: גילה נוה
חומרים:
½ כוס גריסים פנינה מושרים במים למשך לילה
1 כוס מים
שלושת הדגנים הללו עשויים למעשה מדגן אחד ומה שמבדיל ביניהם הוא דרגת הליטוש שלהם, המשפיעה גם על הערכים התזונתיים שלהם. גרגרי שעורה שלמים הם בעלי קליפה קשה וזמן הבישול שלהם …
רוחצים כוס שעורה ומסננים דרך מסננת עבה.
מעמידים על אש קטנה לאידוי ללא שמן וללא תוספת מים ובוחשים מדי פעם כדי שלא יישרף
בינתיים, מרתיחים 2-3 כוסות מים עם תבלינים ירוקים, כגון בצל ירוק, פטרוזיליה, שמיר וסלרי.
כשהשעורה מתייבשת כתוצאה מהאידוי, מוסיפים לה מדי פעם חצי כוס מהמים המתובלים שרתחו.