סלט בורגול עם רימון וחמוציות
מאת: מיכל רכלבסקי, שפית

חומרים
2 כוסות בורגול
1 חבילה פטרוזיליה
1 חבילה נענע
1 רימון מפורק לגרגרים – ראו כאן כיצד ניתן לפרק רימון בקלות
חופן חמוציות מיובשות ללא סוכר
חצי כוס שמן זית
רבע כוס לימון סחוט טרי
1/3 כוס תרכיז רימונים

אופן ההכנה
משרים את הבורגול במים רותחים עד לכיסוי וממתינים עד שהמים ייספגו. במידה והבורגול קשה מדיי, ניתן להוסיף עוד קצת מים רותחים ולחכות עד שייספגו. להניח לבורגול להצטנן.
במקביל, קוצצים את הפטרוזיליה ואת הנענע ושמים בקערה. מוסיפים את גרגרי הרימון ואת החמוציות.
לאחר שהבורגול הצטנן, מוסיפים אותו לקערה ומערבבים.
להכנת הרוטב: מערבבים את שמן הזית והלימון ורק אחר כך מוסיפים את תרכיז הרימונים ושוב מערבבים היטב
שמים כ- 3/4 מכמות הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. שומרים את הרוטב שנותר במקרר על מנת לרענן את הסלט לפני ההגשה הבאה…
לגיוון:
ניתן להחליף את הבורגול ב- 2 כוסות קינואה, המבושלת 10 דקות במים רותחים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>