סלט קינואה עם רימונים
Quinoa_2_Edit_Web
חומרים
2 כוסות קינואה
1 חבילה פטרוזיליה
1 חבילה נענע
1 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר
1 כוס אגוזי מלך
1 רימון מפורק לגרגרים (בעונה)

חומרים לרוטב
חצי כוס שמן זית
רבע כוס לימון סחוט טרי
1/3 כוס תרכיז רימונים

אופן ההכנה

  • מרתיחים הרבה מים בסיר, כמו בהכנת פסטה
  • שוטפים היטב את הקינואה מתחת למים זורמים, תוך "עיסוי/לישה" של הקינואה בידים, על מנת להוציא את המרירות שבקליפתה.
  • מכניסים את הקינואה לסיר עם המים הרותחים ונותנים לה לרתוח למשך 10 דקות. מסננים ומצננים.
  • קוצצים את הפטרוזיליה ואת הנענע, שמים בקערה ושמים מעט לימון סחוט
  • מחממים היטב מחבת קטנה וקולים בה את אגוזי המלך למשך כ- 3 דקות. לא לתת לאגוזים להשרף. מצננים.
  • מכניסים את הקינואה, החמוציות, הרימונים ואגוזי המלך לקערה עם הנענע והפטרוזיליה.
  • להכנת הרוטב: מכניסים ל"שייקר" את שמן הזית והלימון ורק אחר כך מוסיפים את תרכיז הרימונים ושוב משקשקים.
  • שמים כ- 3/4 מכמות הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. שומרים את הרוטב שנותר במקרר על מנת לרענן את הסלט לפני ההגשה הבאה…
לגיוון:
ניתן להחליף את הקינואה ב- 2 כוסות בורגול מושרה במים רותחים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>