מנה צמחונית פשוטה וטעימה, שגם ילדים אוהבים.
חומרים
להכנת הקוסקוס:
1 כוס קוסקוס מלא
1 כוס מים
מעט מלח
להכנת הקוסקוס:
1 כוס קוסקוס מלא
1 כוס מים
מעט מלח
להכנת המרק:
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 גזרים חתוכים לקוביות
חתיכה של דלעת חתוכה לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
2 כוסות חומוס מבושל (אפשר גם של קפוא, כמו של ״סנפרוסט״)
עלֿי סלרי שלמים (ניתן להוציאם אחרי הבישול)
מים עד לכיסוי
תבלינים לפי הטעם:
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- שמים את הקוסקוס המלא בקערה מזכוכית חסינה מפני חום, מכסים ב- 1 כוס מים וממליחים קלות. מכסים וממתינים שכל המים ייספגו.
- בסיר גדול למרק, מכניסים את כל הירקות ואת החומוס, מכסים במים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את התבלינים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 30 דקות, עד לריכוך הירקות. כדאי לוודא שגם החומוס מספיק רך ואם הוא מיועד לילדים קטנים אז אפשר לבשל עוד קצת עד לריכוך נוסף.
- להגשה: מניחים בבסיס צלחת רחבה ועמוקה את הקוסקוס ועליו יוצקים את הירקות עם נוזלי המרק.