השראה ממתכון של פיליס גלזר
חומרים
2 כפות אפונה יבשה או עדשים יבשות
2 כפות בורגול או שיבולת שועל או קמח חומוס
1/4 כוס ירקות מיובשים (להשיג בחנויות הטבע/התבלינים)
2 כפות שומשום
2 כפות גרעיני דלעת או גרעיני חמניה
2 כפות שמרי בירה
1/2 כף אבקת שום (לא חובה)
¼ כפית אורגנו יבש
½ כפית פפריקה חריפה
חופן פטריות מיובשות ( לא שיטאקי)
1/2 כף לפחות מלח ים – רצוי אטלנטי
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל החומרים במטחנת קפה (כדי לפורר לגמרי את האפונה או עדשים הקשים.), מלבד שמרי הבירה והמלח, עד לקבלת אבקה אחידה.
- מכניסים את השמרים והמלח ובוחשים.
- מעבירים את האבקה לצנצנת זכוכית סגורה היטב ומאחסנים בטמפרטורת החדר.
- לשימוש כאבקת מרק: מערבבים כ- 2 כפיות גדושות בכוס מים רותחים ומוסיפים למרק.
- אפשר גם לקחת לעבודה, לשים כף בכוס עם מים חמים ולשתות. לערבב מדי פעם על מנת שהירקות לא ישקעו התחתית.