מחקר: צריכת שמן דגים מורידה סיכון לסרטן
Research_Edit_for_Web

מתוך מגזין: Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention

פורסם ביולי 2010

קבוצת חוקרים ניתחה נתונים של יותר מ- 35,000 נשים בגילאי 50-76, השתתפו ב- VITamins And Lifestyle (VITAL) cohort study (מחקר של ויטמינים ואורח חיים). הנשים ענו על שאלות בנוגע לשימוש בתוספי תזונה בהווה ובעבר.
תוצאות: נשים שלקחו תוסף שמן דגים היו בסבירות נמוכה פי 3 לפתח סרטן שד מאשר אלה שלא נטלו תוספים. זאת, לאחר שנשללו ונוטרלו גורמי סיכון אחרים לסרטן שד, כגון גיל, אלכוהוליזם ושמנות.

ממצא זה תומך במספר מחקרים אפידמיולוגיים, אשר דיווחו על חומצות שומן מסוג אומגה 3 בתזונה או שמן דגים, עשויים להוריד סיכון לפתח סרטן שד, סרטן מעי גס וסרטן ערמונית.

עדיין, מדובר על מקרים תצפיתיים ולא התערבותיים, ולכן תקפות ממצאים אלו הינה מוגבלת.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>