מחקר: האם מזונות אורגניים בריאים יותר?
Research_Edit_for_Web

רבים עוסקים בשאלה: האם מזונות אורגניים בטוחים יותר או בריאים יותר מאשר מזונות בגידול קונבנציונלי? המחשבה ההגיונית אומר שכן; מחשבתם של שוחרי האורגני בוודאי אומרת שכן, אבל מה אומרים המחקרים?

חשוב להבין שהתשובה לסוגיית האורגני צריכה תמיד להתחלק למספר נושאים:

  • האם מזונות אורגניים מכילים יותר ויטמינים, מינרלים ורכיבים תזונתיים – מאשר מזונות לא אורגניים?
  • האם צריכת מזונות אורגניים הופכת אותנו לבריאים יותר ונטולי מחלות?
  • האם מזונות אורגניים מכילים פחות חומרי הדברה או יותר גורמים מזהמים?

סקירת מחקרים, שפורסמה ב 4.9.12 ב- Annals OF Internal Medicine מנסה לענות על חלק משאלות אלו. 2 חוקרים בלתי תלויים  מיצו נתונים ממחקרים קיימים לפי שיטות מחקר, תוצאות בריאותיות ורמות מרכיבים תזונתיים ומזהמים.

17 מחקרים על בני אדם ו- 223 מחקרים על רמות תזונתיות וזיהומיות במזונות – תאמו לקריטריונים שנקבעו. רק 3 מחקרים על בני אדם בחנו תוצאות קליניות ולא נמצאו הבדלים בין האוכלוסיות שצרכו מזון מצורת גידול מסוימת לתגובות אלרגיות (אקזמה, חרחורים, רגישות אטופית) או זיהום סימפטומטי של Campylobacter.

שני מחקרים דיווחו על רמות נמוכות יותר משמעותית של חומרי הדברה בשתן של ילדים שצורכים אורגני, לעומת ילדים שצרכו מזון בגידול קונבנציונלי,
אבל לא נראו הבדלים בעלי משמעות קלינית מבחינת חומרי הדברה ואף ערכים תזונתיים – בסרום, בשתן, בחלב האם ובזרע במבוגרים.

להלן עוד מספר ממצאים מעניינים:

  • רמות הזרחן היו גבוהות יותר משמעותית בתוצרת הקונבנציונלית, למרות שההבדל אינו בעל משמעות קלינית.
  • הסיכון לשאריות חומרי הדברה (שניתן לזהות) היה נמוך בקרב התוצרת האורגנית מאשר הקונבנציונלית, אבל ההבדלים בסיכון לכמויות מעבר למקסימום המותר – היה קטן.
  • זיהום ב- E.COLI לא היה שונה בין התוצרת האורגנית לקונבנציונלית.
  • זיהום חיידקי של עופות וחזירים הנמכרים בקנעונאות היה שכיח אבל לא קשור לצורת הגידול.
  • הסיכון לעמידות חיידקים ל- 3 אנטיביוטיקות או יותר היה גבוה יותר בעוף והחזיר הקונבנציונליים מאשר האורגנים.

מגבלות הסקירה, כפי שהצהירו שני החוקרים:

  • המחקרים היו הטרוגניים ולכן קשים להשוואה
  • המחקרים היו מוגבלים במספר
  • עשויה להיות הטיה בתוצאות

מסקנות הסקירה:

  • חסרה בספרות המקצועית עדות חזקה לכך שמזונות אורגניים בעלי ערך תזונתי רב יותר משמעותית מאשר מזונות קונבנציונליים.
  • צריכה של מזונות אורגניים עשויה להפחית חשיפה לשאריות חומרי הדברה וחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.

בטיפול הנטורופתי, אני שמה דגש גדול על לימוד רזי התזונה הנכונה ועל בניית תפריט שלם, מאוזן ומגוון – בהתאמה אישית למצב בריאותי. לפרטים נוספים ולקביעת תור, צרו קשר כאן.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>