ג'ינג'ר ושום: תבליני חורף מחממים ומחזקים
Ginger_Tea_Edit_Web

ג'ינג'ר ושום הם תבלינים מחממים ומחזקים לימות החורף הקרים. הם מחזקים וממריצים את מערכת החיסון ולכן טובים למניעה ולטיפול בהצטננויות ושפעות החורף.

ג'ינג'ר (זנגביל)

צמח תבלין מחמם, בעיקר בחורף הקר, אך מתאים גם לאנשים שסובלים מקור כל השנה. יש לו יכולת להמריץ את מערכת החיסון

לכן, עם הסימן הראשון של ההתקררות אפשר להכין מרתח מהשורש:

  • לגרד חתיכה בגודל כ- 3 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי ומקולף
  • לשים בסיר קטן עם 2 כוסות מים
  • להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה ובשלו למשך 5 דקות. להסיר מהאש.
  • להוסיף 2 כפות מיץ מלימון סחוט ומעט דבש אם צריך
  • אפשר להוסיף 1-2 שיני שום כתוש – לחיזוק נוסף של מערכת החיסון

לג'ינג'ר יש גם יכולת לספוח גזים, כך שהוא מתאים לתבשילים החורפיים והבריאים המבוססים על קטניות

.

שום

השום הוא צמח רפואי של ממש, בעל מגוון איכויות נהדרות. זאת, הודות לחומרים הנדיפים שלו, כדוגמת האליצין, אשר אחראי גם לריחו החריף של השום. האליצין הפעיל נוצר מחומר לא פעיל המכונה אלין – רק לאחר כתישה או מעיכה של השום הטרי וחשיפתו לאוויר למשך מספר דקות לפחות. רוב ערכו הטיפולי הולך לאיבוד כשהוא מבושל או מיובש (לכן, גם לא מומלץ לקחת כמוסות שום). האליצין מצוי גם בבצל, אך בכמויות קטנות יותר. לאליצין יש פעילות אנטי-זיהומית (חיידקים, וירוסים, פטריות) ולכן, הוא יעיל במניעה וטיפול של הצטננויות ושפעות החורף. המינון היומי המתאים למניעה ולתמיכה במערכת החיסון, הוא של 1-2 שיני שום טריות ביום.

 הנה מספר דרכים לשילוב השום בחיי היום-יום:

  • ניתן להוסיף שום לרטבי הסלט
  • לבלוע 1-2 שיני שום חתוכות לחתיכות קטנות.
  • עם הסימן הראשון של ההתקררות, אפשר להוסיף 1-2 שיני שום כתוש למשקה הג'ינג'ר שהצעתי קודם לכן.
  • לשלב את השום באוכל

לאנשים שסובלים מצרבות, רפלוקס, גזים וכאבים ברום הבטן מומלץ להמנע מצריכת השום.

לסיכום, שום וג'ינג'ר הם מסוג המזונות הפונקציונליים, המכילים רכיבים תזונתיים חשובים, העשויים לסייע בטיפול ובמניעת מחלות.

בטיפול הנטורופתי, אני שמה דגש גדול על לימוד רזי התזונה הנכונה ועל בניית תפריט שלם, מאוזן ומגוון – בהתאמה אישית למצב בריאותי. לפרטים נוספים ולקביעת תור, צרו קשר כאן.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>