דג בס או לברק בתנור
Fish_Salmon_Edit_Web

מאת: השפית מיטל עופר

חומרים ל-2 מנות

2 פילטים של בס או לברק טריים (אפשר לקנות דג שלם ולפלט בבית או לבקש ממוכר הדגים)
שמן זית
שום
מלח ופלפל לבן
פטרוזיליה קצוצה
מיץ עגבניה טרי

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום הכי גבוה (לא גריל; אפשר טורבו)
  • מברישים את הפילטים בשמן זית משני הצדדים ומפזרים מלח ופלפל משני הצדדים. מניחים בתבנית התנור כשהעור של הדג כלפי מעלה
  • מכניסים לתנור ואופים כ-5-6 דקות. צריך לראות שהבשר של הדג שינה את צבעו ללבן והוא לא ורוד.
  • בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן מעט שמן זית, שום כתוש, ומחממים. מוסיפים את מיץ העגבניה, מלח ופלפל לבן, פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון.
  • מוציאים מהתנור ושופכים מעל את הרוטב.
  • ניתן לגוון את הרוטב ברוטב יוגורט: מערבבים יוגורט, שמן זית, נענע קצוצה ומלח ויוצקים מעל הדג החם.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>