המדריך לזיהוי נכון של דגים ופירות ים טריים
Fish_Seafood_Edit_Web

מיטל עופר, שפית במסעדת ארקדיה לשעבר, הכינה עבורכם טיפים בנושא זיהוי נכון של דגים טריים.

סימני היכר לדג טרי

  • עיניים בולטות ומבריקות
  • קשקשים צמודים בחוזקה לעור
  • זימים אדומים
  • אלסטיות – אם לוחצים עם האצבע העור חוזר מיד לקדמותו
  • ריח אופייני וחזק – רק דגי ים ניתן לאבחן לפי ריח של ים…

סימני היכר לפירות ים טריים

  • מראה – לחות וברק
  • ריח – צריך להיות עם ריח של ים
  • סרטנים ושרימפס – עיניים בולטות ומבריקות

חשוב לדעת…

  • לא מקפיאים דגים מעל 6 חודשים
  • לא מקפיאים דגים שלא נוקו מאיברים פנימיים
  • צדפות – לא מומלץ לקנות צדפות שמגדלים בארץ, מכיוון שאין פיקוח וטמפרטורת המים גבוהה (מסוכן מבחינה בריאותית).
  • הצבע הכתום בפירות ים (שרימפס, סרטנים) הינו קרוטן, אשר מתקבל בזמן בישולם. אם קונים פירות ים קפואים בצבע כתום סימן שהם כבר עברו בישול.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>