דייסת גריסי פנינה
Barley_Pearl_Edit_Web

מאת הגולשת: גילה נוה

חומרים

½ כוס גריסים פנינה מושרים במים למשך לילה
1 כוס מים
2-3 משמשים מיובשים אורגניים חתוכים לקוביות קטנות
½ כוס חלב אורז / חלב שיבולת שועל / חלב כוסמין / חלב סויה ‏(למי שאין בעיה של עודף משקל, יכול גם ‏חלב שקדים, ‏חלב אגוזי לוז) ‏
6 שקדים חצויים
1-2 כפות חמוציות מיובשות ללא סוכר (מושרות ברכז תפוחים) או אבקת קנמון לפי הטעם

אופן ההכנה

  • משרים 1/2 כוס גריסים במים ללילה
  • מבשלים את הגריסים בכמות מים כפולה , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום ומוסיפים קוביות קטנות של משמשים מיובשים אורגניים. מבשלים למשך שעה.
  • כשהגריסים מוכנים וספגו את כל המים מוסיפים את תחליף החלב, מביאים לרתיחה ומיד מכבים את האש .
  • מעבירים לקערית ומתבלים במעט קינמון, שקדים חצויים וחמוציות מיובשות

לגיוון:

  • ניתן להשתמש בקינואה או בשיבולת שועל (לא מחייב השרייה ארוכה. כמו כן, זמן בישול 20-30 דקות בלבד)
  • ניתן להשתמש בגרגירי שיפון שלמים – זמן בישול שעה וחצי – שעתיים לבישול איטי וארוך כשממש לא ממהרים. אפשר פחות זמן, אבל הבישול האיטי מוסיף לטעם ולארומה.
  • ניתן לגוון עם תוספות שונות, כדוגמת בננה ופירות קפואים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>