מאת הגולשת: גילה נוה
חומרים
½ כוס גריסים פנינה מושרים במים למשך לילה
1 כוס מים
2-3 משמשים מיובשים אורגניים חתוכים לקוביות קטנות
½ כוס חלב אורז / חלב שיבולת שועל / חלב כוסמין / חלב סויה (למי שאין בעיה של עודף משקל, יכול גם חלב שקדים, חלב אגוזי לוז)
6 שקדים חצויים
1-2 כפות חמוציות מיובשות ללא סוכר (מושרות ברכז תפוחים) או אבקת קנמון לפי הטעם
אופן ההכנה
- משרים 1/2 כוס גריסים במים ללילה
- מבשלים את הגריסים בכמות מים כפולה , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום ומוסיפים קוביות קטנות של משמשים מיובשים אורגניים. מבשלים למשך שעה.
- כשהגריסים מוכנים וספגו את כל המים מוסיפים את תחליף החלב, מביאים לרתיחה ומיד מכבים את האש .
- מעבירים לקערית ומתבלים במעט קינמון, שקדים חצויים וחמוציות מיובשות
לגיוון:
- ניתן להשתמש בקינואה או בשיבולת שועל (לא מחייב השרייה ארוכה. כמו כן, זמן בישול 20-30 דקות בלבד)
- ניתן להשתמש בגרגירי שיפון שלמים – זמן בישול שעה וחצי – שעתיים לבישול איטי וארוך כשממש לא ממהרים. אפשר פחות זמן, אבל הבישול האיטי מוסיף לטעם ולארומה.
- ניתן לגוון עם תוספות שונות, כדוגמת בננה ופירות קפואים