מאת: מיכל רכלבסקי, שפית
חומרים ל- 6 מנות
6 אגסים קלופים, חצויים לאורכם וללא הליבה
יין אדום
6 מקלות קינמון
1 כפית אבקת קינמון
2 מסמרי ציפורן
4 זרעי הל
אגוז מוסקט לפי הטעם
12משמשים מיובשים אורגניים
חופן דומדמניות
אופן ההכנה
- שמים את האגסים בסיר ומוסיפים את היין האדום, מהול במעט מים – עד לכיסוי
- מוסיפים את שאר החומרים. את זרעי ההל יש להכות מעט לפני הכנסתם לסיר
- מבשלים למשך ¾ שעה עד שעה. להזהר שהאגסים לא יהיו מאוד רכים.