10 דברים שכדאי לכם לדעת עליי

1. מתמחה בטיפול בהפרעות מערכת העיכול – החל מצרבות, עצירות, מעי רגיש ועד קרוהן, קוליטיס וכיב פפטי.
2. מכורה למחקרים! ביצעתי בעצמי אחד כזה בבית החולים אסף הרופא.
3.הסטודנטים שלי קוראים לי ״מלכת הטבלאות״. מודה! אוהבת טבלאות סדר ודיוק.
4. דוגלת בהתאמה אישית לצרכים של המטופלים שלי.
5. מאמינה אדוקה בכוח הריפוי של התזונה ושל צמחי המרפא.
6.תוספי תזונה? רק כשממש צריך ומתאים, וגם אז בודקת שאין אינטראקציות שליליות עם תרופות.
7.מתרגלת יוגה ומדיטציה מזה שנים. כשאני ממליצה לכם בנושא, זה רק מנסיון אישי.
8.הפגישות איתי ארוכות. אני משקיענית וחפרנית. קחו את זה בחשבון כשאתם קובעים איתי.
9.אני פרפקציוניסטית ויסודית, ולכן אין אצלי תשובות מהירות – כל דבר נבדק לעומק.
10. מסורה לעבודתי כבר 15 שנה. קמה בכל יום עם התלהבות ורצון לחקור ולשפר את איכות החיים של המטופלים שלי

אשמח להכיר אתכם מקרוב יותר. מוזמנים לתאם איתי שיחת היכרות טלפונית.

סובלים מגזים ונפיחות בבטן בפסח?

חג הפסח ממש כבר כאן, ונראה שהוא הולך להיות חג הפסח הכי מוזר שהיה לנו אי פעם, לכולנו.
ימי הקורונה הופכים להיות דבר שבשגרה, אבל חג פסח בימי קורונה – זה חדש לכולנו;
ליל סדר קטן ואינטימי ללא סבים וסבתות, ימים אביביים שטופי שמש ללא טיולים בטבע וללא נסיעות לחו״ל וסגר מלא למשך 3 ימים תמימים.

עכשיו יותר מתמיד – חג הפסח עלול להיות בעייתי במיוחד לאנשי המעי הרגיש ממספר סיבות:

1. חוסר תנועה – אנחנו רוב היום נמצאים בבית ואסור לנו לצאת, ועכשיו עם הסגר המלא אז בכלל…

2. מתח, לחץ וחרדות ממצב הקורונה

3. שגרת האכילה שלנו נשכחה מזמן והכל מרגיש כמו בלאגן גדול או כמו ארוחה אחת שמתפרסת לאורך כל היום.

נוסיף על זה מצות, מוצרים מעובדים שונים הכשרים לפסח והגבלות נוספות על ההגבלות הקיימות – והבטן כבר מתחילה לרעוש ולגעוש.

אז הנה 10 טיפים שיעזרו לכם לעבור את הפסח בשלום, עם בטן רגועה ושקטה:

1. קחו דף ועט וכתבו לעצמיכם אילו מזונות עוברים טוב בבטן שלכם וודאו שיש לכם מהם מספיק לשבוע וחצי הקרובים. אם לא – דאגו לרכוש כבר עכשיו!

2. אם אתם לא חייבים לאכול מצות – ותרו עליהן. פריכיות אורז/כוסמת/תירס/שיבולת שועל – יכולות להוות יופי של תחליף. אם אתם מחליטים ללכת על מצות – קנו מכוסמין או שיבולת שועל או ללא גלוטן והמעיטו כמה שניתן; גם ככה הן מאוד יקרות, אז תשקלו כל ביס ;-)

3. נסו להקפיד על שגרת אכילה מסודרת שעובדת לכם; יש כאלה שמתאים להם לאכול מספר ארוחות קטנות ביום, עם הפוגות כמובן, ויש כאלה שמתאים להם במרווחים גדולים יותר. מה שחשוב הוא – לשמור על הסדר.

4. ודאו שיש לכם חליטה מרגיעת בטן, כגון קמומיל או שומר, ושתו אותה על בסיס קבוע. אל תחכו שהגזים והנפיחות יהפכו לכאבי בטן.

5. במהלך יום רביעי (ערב החג) – אכלו כרגיל, מבלי לחשבן את הארוחה החגיגית. ככל שתגיעו שבעים ורגועים יותר לארוחה – כך לא תתנפלו על האוכל בארוחת החג ולא תרגישו את הפיתויים ממאכלים שידועים כמזיקים לכם. אתם גם יכולים לדאוג מראש לכך שיהיו מאכלים שאתם יכולים לאכול – בקשו מהמבשל/ת של הארוחה או הכינו בעצמיכם; אתם גם ככה בבית ויש לכם מלא זמן. כמו כן, המנעו מאכילה של מגוון מאכלים. התמקדו בשלושה-ארבעה מקסימום (כולל הקינוח :-) )

6. במידה ויש לכם תוספי תזונה שעוזרים לכם – כמו פרוביוטיקה, אנזימי עיכול, צמחי מרפא – הקפידו לקחת אותם בתקופה הזו.

7. תרגלו נשימות. גם תרגיל פשוט כמו תשומת לב לנשימה יכול לעשות את העבודה. היעזרו בתרגילים המצויים ביו-טיוב או בתרגילים אחרים שאתם מכירים. הקדישו לתרגילי הנשימה לפחות 5 דקות ביום ובצעו אותם לפחות פעם ביום.

8. ודאו שיש לכם פינה שקטה בבית לתרגילי הנשימה ובכלל. אם אין לכם אחת כזו – ארגנו לכם. פינה קטנה, רצוי אפילו מחוץ לבית (במרפסת או בגינה), עם מזרון או כרית נוחה לשבת עליה.

9. במידה ויצאו הנחיות רשמיות שיאפשר הליכה קצרה בחוץ – נצלו כל אפשרות. אם לא – ארגנו לעצמיכם פינת כושר קטנה בבית – ליוגה / פילאטיס / הליכון / אופני כושר.

10. היו אחראים על הבריאות שלכם ועל ההרגשה שלכם. אפשר להרגיש יותר טוב עם מעי רגיש, גם בפסח. זה דורש היערכות מראש, רצון גדול והקשבה עצמית.

בברכת חג שמח,

קרן וולקומיר, נטורופתית
מתמחה בטיפול טבעי במערכת העיכול

רוצים להבין למה אתם סובלים מגזים ונפיחות? רוצים לקבל פתרון מדויק לכם?
מוזמנים לקבוע איתי שיחת היכרות טלפונית

חוברת מתכונים: ילדים אוכלים בריא וטעים

שלום הורים יקרים.

מקווה שהפקתם ידע וערך מההרצאה.
הכניסו שם וכתובת דוא״ל ותקבלו את חוברת המתכונים:
״ילדים אוכלים בריא וטעים״

שלכםֿ,

קרן וולקומיר


דואר אלקטרוני *
שם *
טלפון נייד


סיפור מהקליניקה – מחלת קרוהן

ש. בת 29, הגיעה אלי לטיפול בעקבות התלקחות של מחלת הקרוהן, מחלה דלקתית במעי. בניתי לה תפריט מלא, מבוקר ועד ערב וכן המלצתי על תוספי תזונה מסוימים. בתוך מספר ימים חל שיפור במצבה, אשר נמשך גם במעקב שעשיתי מולה לאחר שנתיים. להלן הסיפור המלא.

ש.בת 29, רווקה, סובלת ממחלת קרוהן מגיל 15, אשר בא לידי ביטוי בהתקפים של כאבי בטן חזקים, מעירים בלילה ומלווים בהקאות, עד כדי אשפוז (פעמיים). היתה מועמדת לניתוח אך בסוף נשלט על ידי סטרואידים, אנטיביוטיקה ורמיקייד. היתה תקופה ארוכה בה הרגישה טוב ומאז שהחלה לקחת שוב גלולות למניעת הריון – מרגישה החמרה, מלווה בדחיפות ביציאה (עד כדי כך שצריכה לעצור את הרכב באמצע נסיעה) ויציאות שלשוליות.

הגיעה אלי לטיפול נטורופתי בתקופה בה כאבי הבטן מהם סבלה אינם דומים לכאבי הבטן המוכרים של מחלת הקרוהן, אלא כאבים בבטן תחתונה לפני יציאה (בליווי גזים ונפיחות בבטן) ומוקלים לאחר היציאה. כמו כן, יש רגישויות חדשות למאכלים כגון חלב, קפה, פירות, פטריות, עגבניה, מלפפון, פסטה עם שמנת, ביצים, דג נא, פירות ים, בשר ועוף על האש, בשר אדום (סטייק); תוך מספר דקות לאחר אכילתם צריכה לרוץ לשירותים. היציאות משתנות – מיציאה אחת ליומיים ועד מספר יציאות ביום, לעיתים בהפרש של שעה. בבדיקות דם – מדדי דלקת גבוהים (CRP, ESR), המוגלובין נמוך, המטורקיט נמוך, B12 וחומצה פולית – נמוכים. מזה 3 שנים שאינה נוטלת תרופות למחלת הקרוהן. בחודש האחרון ירדה במשקל כ- 2 ק"ג (וגם ככה מאוד רזה). סטרס מחמיר את המצב. מטופלת אצל פסיכולוג המסייע בהפחתת הסטרס.

מדרגת את המידה בה המחלה מפריעה לה לאיכות חיים כיום – 5 בסקלה 0-10.

ברקע עייפות, חולשה, קושי להירדם, נשירת שיער ומיגרנות

 בניתי לה תפריט המבוסס על העקרונות הבאים:

  • צריכת מזונות דלי סיבים או המכילים סיבים מסיסים
  • המנעות מאכילת סיבים שאינם מסיסים במים – בעיקר חיטה מלאה, סובין חיטה וקליפות של ירקות ופירות.
  • המנעות ממזונת אלרגניים כדוגמת חיטה, תירס, מוצרי חלב, טחינה
  • המנעות מבשר אדום
  • המנעות מסוכרים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וצבע, מזונות שומניים / מטוגנים (בורקס, חמאה), שמנים מוקשים, שומן צמחי מוקשה ,מזונות חריפים ומתובלים מדיי, שוקולד ואלכוהול

בנוסף המלצתי על נטילת תוספי תזונה: פרוביוטיקה, אומגה 3, ויטמין B12, מולטי ויטמין וברזל.

בתוך מספר ימים דיווחה שנעים לה בבטן. בהתחלה העצירות החמירה (מספר ימים ללא יציאות) אבל לאחר מכן היו יציאות טובות יותר ופחות שלשולים.

כעבור חודש אמרה: "הצלת אותי בטירוף. אני כבר לא רצה לשירותים ולא עוצרת את הרכב באמצע נסיעה. אם אני לא אוכלת לפי התפריט שבנית לי – התגובה די מיידית…"

בהמשך הוספנו עוד מזונות בהדרגה

מעקב לאחר שנתיים : מזה שנתיים שהכל מושלם !  – יציאות פעם -פעמיים ביום לפעמים אפילו יום אחד בלי. ללא כאבי בטן. ללא גזים ונפיחות. גם כשלא מקפידה עם התזונה – עדיין מרגישה טוב, כל עוד  לא אוכלת לחם.

בנוסף – מרגישה אנרגטית, כבר לא מרגישה חולשה, נרדמת יחסית מהר בלילות, נשירת השיער השתפרה ואין מיגרנות מזה הרבה זמן.

סיפור זה מדגים כיצד טיפול נטורופתי, הכולל שינוי תזונתי, המותאם באופן מדויק למחלה ולאדם, וכן התאמה אישית ונכונה של תוספי תזונה – יכול להוביל לשינוי משמעותי בהרגשה.
אם גם אתם סובלים ממחלת הקרוהן, אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר כאן.

סיפור מהקליניקה – תסמונת המעי הרגיש

במאמר שכתבתי יחד עם דנה שני-צור, מטפלת בדיקור סיני ורפלקסולוגיה, ופורסם במגזין ״הרפואה״ בינואר 2015,  מובאת פרשתה של חולה משותפת לשתינו, בת 39, שאובחנה עם מעי רגיש בשנת 2009.

המטופלת דיווחה כי מגיל 13 סובלת מסימפטומים גסטרואינטסטינלים, ובשנה האחרונה כאבי בטן עוויתיים חמורים, בתדירות של  3-4 פעמים בחודש, ולמשך 5 ימים בכל פעם. לכך נלווים גזים ונפיחות בבטן. עוצמת כאבי הבטן דורגה על ידה כ- 10 בסקלה של 0-10 וחומרת הגזים והנפיחות דורגה כקשה מאוד. כמו כן, סובלת מעצירות (יציאה אחת לעשרה ימים) המתחלפת עם שלשול ויציאות מרובות (6 פעמים ביום).

באמצעות טיפול רב תחומי משולב, הכולל התייחסות רפואית-תרופתית, טיפול ברפואה סינית, רפלקסולוגיה ונטורופתיה, הושג שיפור משמעותי במצבה ובאיכות חייה, לצד הורדה הדרגתית של הטיפול התרופתי, באישור הרופאה המטפלת. חומרת הסימפטומים (כאב, גזים ונפיחות בבטן) ירדה ל- 1 בסקלה של 0-10. יציאה בדרך כלל אחת ליומיים, ללא שלשולים וללא ריבוי יציאות.

פרשה זו מדגישה את חשיבות הטיפול המשולב בסובלים מתסמונת המעי הרגיש, ואת יתרונותיו להעלאת איכות החיים של החולה בתסמונת המעי הרגיש.

לקריאת המאמר המלא, שפורסם במגזין ״הרפואה״ של הסתדרות הרופאים בישראל

לתקציר באנגלית באתר Pubmed

 

פרוביוטיקה לנזקי הסטרס למערכת העיכול

לכל המשתתפים בהרצאה: פרוביוטיקה לטיפול בנזקי הסטרס למערכת העיכול, לחצו כאן לצפייה בהרצאה.

כמו כן, תוכלו להכניס הפרטים שלכם בטופס שלמטה ולקבל ממני עדכונים בנושאים מקצועיים המתאימים ומיועדים לכם.

שלכם,
קרן וולקומיר, נטורופתית


דואר אלקטרוני *
שם *
טלפון נייד


עדכונים לאנשי מקצוע וסטודנטים

אני מזמינה אתכם, אנשי המקצוע בתחום הרפואה המשלימה בכלל והנטורופתיה בפרט, להירשם לקבלת עדכונים עם תכנים ומאמרים המתאימים ומיועדים לכם, והמוגשים בצורה מקצועית ומבוססת מחקרים.

שלכם,
קרן וולקומיר, נטורופתית


דואר אלקטרוני *
שם *
טלפון נייד


להרגיש טוב עם מעי רגיש

יש לכם שאלות בנושא תסמונת המעי הרגיש (רגיז) ודרכי ההתמודדות איתה?
רוצים לקבל מידע שימושי ולשמוע מה עוזר מנסיונם של אחרים?
בקבוצה הסגורה בפייסבוק "להרגיש טוב עם מעי רגיש", אפשר לשאול שאלות בנוגע לסימפטומים ולדרכי טיפול, לשתף בחוויות ובתחושות, להתייעץ זה עם זה ועוד.

הקבוצה היא סגורה, בכדי להגן על פרטיות החברים בה; מי שאינו חבר הקבוצה, יכול לראות מי חבר בה, אבל לא את הסטטוסים המתפרסמים בה.

להצטרפות לקבוצה לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה לחצו כאן

מנהלי הקבוצה:
דנה שני Dip.Ac מטפלת בדיקור סיני ורפלקסולוגיה
קרן וולקומיר, נטורופתית R.Na
פרופ' עמי ספרבר, מומחה למחלות דרכי העיכול, המתמחה בתסמונת המעי הרגיש.

להצטרפות לקבוצה לחצו כאן

איך פרוביוטיקה מקלה על מעי רגיש?

איך נטורופתיה מקלה על מעי רגיש?